Het orkest is opgericht in 1984 en viert in 2014 haar 30 jarig bestaan. Dat doen we met een primeur in Oss. Het RSO organiseert samen met de Stichting Oss Cultureel een heus Koningsconcert op zondagmiddag 1 juni 2014 in de Lievekamp in Oss.

Met de eigen leden van het RSO maken we dit jaar een uitstapje naar het Noord-Franse dorpje Les Autels in Picadiƫ voor een gezellig repetitieweekend en geven als afsluiting op zondag 14 september in Iviers een concert in het plaatselijke kerkje.

Op 13 en 14 december geven we 2 kerstconcerten, op zaterdag 13 december een avondvoorstelling in de Jozefkerk als benefietconcert voor hospice De Oase en op zondag 14 december op een nog nader te bepalen locatie in de regio.

Het orkest bestaat uit amateurmusici, een volwasseneorkest en een jeugdorkest, onder leiding van Jacco Nefs.

Het Regionaal Symfonieorkest Oss (RSO) staat sinds september 2010 onder leiding van dirigent Jacco Nefs. Met een combinatie van zeer ervaren en minder ervaren spelers en een gevariƫerd repertoire werken we met plezier aan kwaliteit voor spelers en publiek Het RSO speelt klassiek repertoire, afgewisseld met moderner werk zoals bijvoorbeeld filmmuziek.

Traditioneel trekken we sterke solisten aan en regelmatig werken we samen met andere orkesten en met operagezelschappen.  L'elisir d'amore van Donizetti, The Planets van Holst, West Side Story van Bernstein en The Snowman van Briggs, Blake zijn voorbeelden van grote producties van, of in samenwerking met, het RSO. Daarnaast is het RSO bekend om de jaarlijkse gezinsconcerten in de Jozefkerk in Oss. Deze concerten worden gepresenteerd door een verteller of cabaretier en zijn laagdrempelig voor alle muziekliefhebbers in Oss en omgeving. Belangstellenden zijn welkom om een repetitie bij te wonen.

Repetities zijn elke vrijdagavond van 19.30 tot 22.00 uur in De Bongerd, Staringstraat 4 in Oss.